Noorder Arcade en voormalig Ringerspassage samen verder als ‘Ringers Winkelcentrum’

AM versterkt winkelen en verblijven in Alkmaar: Noorder Arcade en voormalig Ringerspassage samen verder als ‘Ringers Winkelcentrum’ Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM brengt het winkelcentrum Noorder Arcade en de voormalige Ringerspassage samen. Hiermee wordt het Ringersgebied binnen het stadsdeel Overstad versterkt met een mixed use centrum onder één dak: het Ringers Winkelcentrum. Bezoekers kunnen hier straks winkelen, werken, zich vermaken en verblijven. AM werkt in het gebied met de gemeente en ontwikkelaars BPD en Ten Brinke Group samen aan de transformatie van het Ringersgebied tot een nieuwe bruisende hotspot in Alkmaar. Het betreffen naast het nieuwe Ringers Winkelcentrum, de projecten Ringersfabriek, het Ringerskwartier en het Ringersplein. De opening van het nieuwe Ringers Winkelcentrum staat gepland voor medio 2019.

Multifunctioneel winkelcentrum
Met de toevoeging van winkelcentrum Ringerspassage aan Noorder Arcade ontstaat er een groter winkelaanbod en daarmee een sterkere aantrekkingskracht op het winkelend publiek. Naast extra ruimte voor winkelen zijn ook vrijetijdsvoorzieningen onderdeel van de plannen. Op de begane grond komen vier winkelunits en op de verdiepingen komen nog eens vier winkels en/of leisure units. In totaal biedt het complex 9.000 m2 aan commercieel vastgoed. Er komt een tweede entree met uitzicht op de Ringersfabriek en het nieuwe parkeerterrein.

Ringersfabriek weer op zichzelf
Een gedeelte van winkelcentrum Ringerspassage, dat tot enkele weken geleden nog verbonden was aan de Ringersfabriek, is gesloopt. Hierdoor staat de Ringersfabriek voor het eerst sinds lange tijd weer in zijn volle glorie op zichzelf. Er ontstaat een nieuwe stedelijke ruimte tussen de fabriek en het winkelcentrum. Een plek die alle omringende gebouwen ‘lucht’ geeft en ruimte biedt voor parkeren en voetgangers.

Grootste parkeervoorziening van Alkmaar
De parkeergarages worden met elkaar verbonden, waardoor 180 parkeerplekken aan de huidige garage worden toegevoegd. Buiten komen er op maaiveldniveau nog eens circa 100 parkeerplaatsen bij. In totaal biedt het winkelcentrum daarmee straks 800 parkeerplaatsen. Voor de omliggende functies en de binnenstad is de parkeergarage de startlocatie voor een bezoek aan Alkmaar.

Nieuwe bruisende hotspot
De gemeente Alkmaar en alle gebiedspartners werken samen om alle ontwikkelingen in het Ringersgebied te bundelen als één mixed use hotspot. Het Ringerskwartier met daarin de Ringersfabriek krijgt een nieuw leven als plek waar mensen kunnen recreëren en wonen. De huidige eigenaar van de Ringersfabriek, gebiedsontwikkelaar BPD en de toekomstige eigenaar Ten Brinke Group voegen een nieuw hoofdstuk toe aan de nu al lange geschiedenis met woningen, foodhall, horeca en mogelijk een hotel. De gemeente wil de zes kilometer lange Kanaalzone ontwikkelen met als uitgangspunt het terugbrengen van de historische kadesfeer met flaneer- en verblijfsplekken langs het water.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Ringers_Winkelcentrum Alkmaar from AM


Feestelijke opening hoofdkantoor Beyond SportsTijd voor een feestje! Beyond Sports heeft haar deuren geopend op de eerste verdieping van winkelcentrum Noorder Arcade. Winkelcentrum Noorder Arcade is blij Beyond Sports als waardevolle toevoeging aan het winkelaanbod.

Beyond Sports ontwikkelt Virtual Reality Software op het gebied van sport. AZ was de eerste betaald voetbalorganisatie die het concept omarmde. Op het nieuwe trainingscomplex heeft de club een VR-room ingericht. Ook de KNVB is enthousiast. Vind hieronder een fotoimpressie van de feestelijke opening.


Daka opent eerste ‘omnichannelwinkel’

Daka lanceert een nieuw winkelconcept in zijn vestiging in Alkmaar. Het is volgens de retailer de eerste winkel die het recent ontwikkelde omnichannelmodel toepast. De Alkmaarse winkel maakt als eerste gebruik van narrowcasting en webzuilen. 

Daarmee hebben klanten overal toegang tot het totale assortiment en de voordelen van het loyaliteitsprogramma. Verder kunnen ze er straks terecht voor voetscans en een ‘pannakooi’ om voetbalschoenen te testen. Het concept dat in Alkmaar wordt geïntroduceerd krijgt landelijk navolging, als onderdeel van Daka’s strategie na de loskoppeling van Intersport.

De winkel in Alkmaar is gevestigd op de eerste verdieping van winkelcentrum Noorder Arcade en telt drieduizend vierkante meter. Het concept is gebaseerd op de ervaringen die zijn opgedaan met de eerdere updates van vestigingen in thuisstad Rotterdam.

Daka wil heeft momenteel vijftien winkels en wil binnen vijf jaar groeien naar twintig vestigingen in Nederland. De sportwinkelketen sloot zich twee jaar terug aan bij Intersport, maar maakte deze maand bekend zelfstandig verder te gaan. De sportformule voelde zich te zeer beperkt in zijn bewegingsvrijheid door het ‘harder’ worden van de Intersport-formule.

(Bron: https://retailtrends.nl)


Studeren tussen de winkels

Studenten van het Horizon College krijgen na de zomervakantie les op een bijzondere locatie: het Slimste Huis in winkelcentrum Noorder Arcade. Het gaat vooralsnog om een proef van een jaar. Het betreft 25 eerstejaars studenten die de opleiding Verkoopspecialist volgen.

Mediamarkt, Decathlon en Bever Sport spelen een belangrijke rol bij de nieuwe opleidingsvorm. Ze zullen de expertise gebruiken op het gebied van verkoopspecialisme om de lessen verder te verdiepen. Zo zullen theorielessen worden aangevuld met praktijksituaties van deze winkels.

Uiteindelijk is het belangrijk dat de studenten vakkundige aansluiting ervaring op de theorie en een inzicht krijgen van het toekomstig werkveld. De studenten zullen 4 ochtenden per week les krijgen bij het Slimste Huis. De lessen zijn ook meteen een kans voor de studenten op toekomstige stages en/of werk. Lees hier meer.


Alkmaar Smult 2017

22, 23 en 24 december
Alkmaar SMULT!

Na een succesvolle eerste editie komen de foodtrucks weer naar Alkmaar! Op 22, 23 & 24 december 2017 wordt de Noorderkade en het Ringersplein omgetoverd voor het gratis foodtruckfestival ‘Alkmaar SMULT’. Op vrijdag 22 december openen wij om 16:00 uur het festival met de grootstekerstborrel van Alkmaar!

Bij Alkmaar SMULT verrassen wij jou met een winterse giga BBQ en haal je de meest waanzinnig lekkere culinaire hoogstandjes. Dit alles onder het genot van een goed glas wijn, lekker koud biertje, heerlijke muziek en een hoop gezelligheid!

De kids worden weer niet vergeten. Voor de kleinsten onder ons is er een heuse kidsarea, zodat zij ook kunnen genieten van dit fantastische evenement.
Tot ziens bij Alkmaar SMULT.


Aftermovie van Alkmaar SMULT!

We kunnen terugkijken op een schitterende editie van Alkmaar Smult. Deze editie was extra bijzonder omdat het voor de eerste keer op de schitterende en vernieuwde kade plaatsvond. Geniet na met de aftermovie en op naar de volgende editie


Geslaagde eerste editie Cross Overstad!

Geslaagde eerste editie
Cross Overstad!

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni vond het festival Cross Overstad voor de eerste keer plaats op de Noorderkade. Op de nu al mooiste kade was er van alles te beleven. Men kon genieten van skatetricks, dans, kunst en het lekkere eten van de foodtrucks. Hiernaast werd het eerste stuk van de vernieuwde verlaagde kade geopend. Het drukbezochte evenement werd afgesloten met een film vertoning in de buitenlucht.

Cross Overstad is een gratis toegankelijk, multidisciplinair festival met muziek, theater, film en street-art. Middels het festival wordt er verbinding gezocht tussen de disciplines en het publiek. Het festival wordt o.a. gedragen door de partijen binnen Overstad.


AM RED verhuurt aan Outdoor winkel Bever


AM Real Estate Development verhuurt circa 1300 m2 winkelruimte aan Bever, dé buitenwinkel met 40 vestigingen in Nederland. Begin dit jaar verhuurde AM RED aan Barista Cafe op de Noorder Arcade. Met het opnieuw aantrekken van een kwalitatieve huurder wordt het Alkmaarse winkelcentrum verder versterkt als kloppend hart voor de regio met grote retailmerken in combinatie met hoogwaardige horeca. Bever heeft voor tien jaar de huurovereenkomst getekend.

Waar gezondheid het thema is voor kantoren, werkt AM RED op retailvlak aan het thema van
transformatie en gebiedsontwikkeling. Dit betekent een gezonde en passende mix van onder andere winkels, horeca en zorgvoorzieningen.

Bever huurt aan de Noorderkade 123 dat onderdeel is van het winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar. De Noorder Arcade ligt op loopafstand van de historische binnenstad van Alkmaar en heeft een eigen ondergrondse parkeergarage. Op dit moment ondergaat het winkelcentrum een grootschalige verbouwing, die begin 2017 wordt afgerond. Er werden recent al huurovereenkomsten getekend met ANWB, Decathlon en Barista Cafe. AM RED werd bij deze transactie geadviseerd door Kuijs Reinder Kakes. Bever werd geadviseerd door Kokelenberg & Ouwehand vastgoed adviseurs.


Opening Decathlon 22 maartMet de opening van Decathlon is héél Alkmaar klaar voor de sport. Kom vanaf 22 maart naar de Noorder Arcade om de gloednieuwe winkel te bewonderen. Decathlon Alkmaar is alweer het 11e filiaal van Decathlon Nederland. Op deze manier proberen we sport nog toegankelijker te maken voor iedereen!

Het team van Decathlon Alkmaar heeft keihard gewerkt om de opening te realiseren en dit zal 22 maart feestelijk gevierd worden met allerlei sportieve activiteiten die gratis te beoefenen zijn. We zullen onze deuren om 12 uur openen op 22 maart en nodigen daarom iedereen uit voor deze feestelijke dag!


AM RED verhuurt aan Barista Cafe

AM RED verhuurt
aan Barista Cafe

AM Real Estate Development verhuurt 180 m2 horecaruimte aan Barista Cafe, de kwalitatieve horecagelegenheid met 16 vestigingen in Nederland. Met het aantrekken van Barista Cafe wordt de Noorder Arcade in Alkmaar verder versterkt als winkelcentrum voor de regio met grote retailmerken in combinatie met hoogwaardige horeca. Barista Cafe heeft voor tien jaar de huurovereenkomst getekend.

Waar gezondheid het thema is voor kantoren, werkt AM RED op retailvlak aan het thema van
transformatie en gebiedsontwikkeling. Dit betekent een gezonde en passende mix van onder andere winkels, horeca en zorgvoorzieningen. Hiermee wordt een winkelgebied weer het kloppend hart van haar omgeving.

Barista Cafe huurt aan de Noorderkade 140 dat onderdeel is van het winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar. De Noorder Arcade ligt op loopafstand van de historische binnenstad van Alkmaar en heeft een eigen ondergrondse parkeergarage. Op dit moment ondergaat het winkelcentrum een grootschalige verbouwing, die begin 2017 wordt afgerond. Er werden eerder al huurovereenkomsten getekend met ANWB en Decathlon. AM RED werd bij deze transactie collegiaal geadviseerd door Adhoc horecamakelaars en Kuijs Reinder Kakes.

Over AM RED
AM Real Estate Development is de dienstverlener met oplossingen voor huisvestingsuitdagingen in commercieel vastgoed. Zij biedt ontwikkelmanagement, of het nu gaat om (integraal) projectmanagement, ondersteuning bij het maken van de juiste keuzes middels een advies of het volledig uit handen nemen van vastgoed(her)ontwikkelingsvraagstukken. Zij realiseert met haar vastgoedprofessionals haalbare en creatieve oplossingen. AM RED is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Over Barista Cafe
Barista Café staat voor hoogwaardige verse producten die op ambachtelijke wijze worden bereid en wil zich positioneren in de markt als een horecagelegenheid die zeven dagen in de week open is, de gasten centraal staan en waar de gasten zich thuis voelen. Het idee van de samenwerking met partners is om binnen 5 jaar Barista Cafe landelijke bekendheid te verwerven met 30 – 50 Barista Cafes. De partners zullen met dezelfde ambitie, passie en verantwoordelijkheidsgevoel aan de slag gaan. Ook socialiteit en vastberadenheid zijn belangrijke punten. Deze eigenschappen zijn nodig om een winstgevende zaak te realiseren.